Que son els llevats

PARA VER EL CONTENIDO CLICA EL VÍNCULO Y, DESPUÉS, REGRESA A ESTA PÁGINA PULSANDO "ATRÁS" EN EL NAVEGADOR"

Mostrar Contenido



Avui aprendrem que son els llevats

Video Explicativo

Ver en YouTube

Para ver el video más lento: Configuración - Velocidad - 0,5...



Explicación paso a paso:

TECNO 105 QUE ES UNA LEVADURA

 

 

Hola.

Bon dia. Avui aprendrem que és un llevat.

Un llevat, és un ésser viu que pertany al regne dels Fongs.

Els fongs son uns organismes semblants a les plantes, o les algues.

Resultado de imagen de plantas distintas

A diferència d'aquestes però, no tenen clorofil·la ni cap pigment que els permeti realitzar la fotosíntesi. Per tant, tot i la seva semblança, a nivell metabòlic serien més semblants als animals.

Resultado de imagen de animales diferentes

És a dir:

La majoria dels fongs, mengen matèria orgànica, la cremen mitjançant oxigen, (respiració) i d'aquí treuen l'energia per viure.

Si analitzem aquesta reacció química que anomenem respiració amb detall, observarem que genera grans quantitats d'un gas anomenat CO2

Els fongs més coneguts son els bolets, que son pluricel·lulars:

Resultado de imagen de xampinyons

Però existeixen una sèrie de fongs unicel·lulars, que s'anomenen llevats.

Els llevats, al contrari dels fongs pluricel·lulars no realitzen una "Respiració complerta" no cremen la matèria orgànica fins a obtenir CO2 + H2O si no que es queden a mitges:

Com podem comprovar, aquesta reacció, ni tan sols necessita Oxigen, per això no s'anomena "Respiració" sinó "Fermentació"

El producte orgànic que es genera, (C2H6O2) S'anomena "Alcohol"

Tradicionalment, els éssers humans hem fet servir llevats per a molts processats alimentaris. Un d'aquests és la fabricació de pa:

Resultado de imagen de pan

Quan el forner fa la barreja de farina i aigua, hi afegeix llevat i el deixa reposar una estona. En aquest temps, el microorganisme es menja una petita part de la farina i la transforma en CO2, això fa que la massa s'infli fent milions de petites bombolles, que donen com a resultat un aspecte esponjós, més agradable de menjar.

Avui farem un experiment que demostra això que acabem d'explicar:

Agafarem 10 grams de llevat de pa, que hem comprat a una pastisseria.

Els ficarem dins un got petit amb aigua.

Afegirem sucre.

Aquest got l'introduirem del revés dins un altre got més gran.

Que omplirem amb més aigua.

Esperarem una estona.

I, com podeu comprovar: el llevat ha transformat part d'aquest sucre en CO2.

Si ara provéssim aquest agua, notaríem un cert regust a alcohol. Així és, precisament, com es fan les begudes alcohòliques.

Resultado de imagen de cerveza artesana barril

I això és tot per avui. No oblideu subscriure-us al nostre canal de youtube.

Fins a la propera.

 

Ver todos los demás